Jampot deksels

Jampot deksel of schroefdop?

Een jampot met een twist-off sluiting is gemakkelijker/ sneller te openen. Dit komt doordat de deksel van de jampot slechts een kwart slag hoeft te maken om open te gaan. Bij jampotten met een schroefmonding moet de sluiting een hele slag maken.

Afsluiting van glazen potten
Als afsluiting is een schroefdeksel of een twist offdeksel te prefereren., echter deze deksels zijn kwetsbaar voor krassen, vooral bij hergebruik. Kunststofdeksels zijn af te raden en bij meermalig gebruik niet meer perfect afsluitend.

Waarom kan je beter geen gebruikte metalen sluitingen gebruiken?
Een regelmatig terug kerend probleem met `moeders jam´ is een beschadigde metalen deksels. De sluiting van het hergebruikte groente/jam/augurken/uitjes potje, zo’n deksel gaat dan roesten en de inhoud is einde.

witte jampot dekselzwarte twist off dekselJampot deksels

 

Losse jampot deksels?

Oké je wilt nieuwe sluitingen kopen voor de jampotten. Deze kun je bij verschillende speciaalzaken kan metalen deksels kopen. Wel moet je dan ervoor zorgen dat je allemaal potten hebt met dezelfde monding (opening van de pot waar de deksel op gaat) hebben. Een schroefdop past namelijk niet op een jampot met een twist-off monding. Hierdoor kan het handiger zijn om zowel de potten als de sluitingen nieuw te kopen. Dit scheelt meteen ook veel schoonmaakwerk om de oude etiketten van de jampotjes af te krijgen.

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.