Eten uit een jampot!

Eten uit een jampot!

Vergeet je boterhamzakje, tupperware of Bento Box. Vanaf nu neem je je maaltijden mee in een JAMPOT. (heb ik een trend gemist of is dit nog niet helemaal doorgedrongen tot Nederland?). De vraag die zich onmiddelijk aandient is: WAAROM ZOU JE? Makkelijk mee te nemen en stapelbaar zijn een paar van de argumenten die genoemd worden. Daar tegenover staat breekbaar en zwaar, dus niet erg overtuigend.

Salade in de jampotEn toch. Als je deze salade in een pot ziet, zie je ook gelijk de voordelen: het is duidelijk wat erin zit en het ziet er prachtig uit. Feitelijk maak je je eigen Mc Salad Shaker alleen dan vers, je weet wat erin zit en zonder plastic verpakking.

De laagjes zien er niet alleen mooi uit maar hebben ook een functie: doe de natte delen (dressing) onderin en de blaadjes bovenop. Zolang deze elkaar niet raken blijft je salade een paar dagen houdbaar. Je zou op zondagavond al je lunches voor de rest van de week kunnen klaarzetten. Tijdbesparend dus.

De jamppot trend blijft niet bij salades, complete maaltijden worden erin gedaan die je makkelijk in de magnetron kunt opwarmen. Wat dacht je van lasagna, quiches of deze shepherd’s pie? Sommige mensen gebruiken liever geen plastic, zeker niet om op te warmen.

Ik weet het nog niet maar er zitten zeker goede ideeen bij. Zeker een oplossing voor al-die-jampotjes is mijn die kelder die ik gespaard heb omdat ik dit jaar van alles zou gaan inmaken: goedkoop dus ook. En jij, zou jij je maaltijd uit een jamppot eten of misschien doe je dat al?

Foto’s en ideeen voor maaltijden uit een (jam)pot komen van:

http://www.fatgirltrappedinaskinnybody.com/2011/10/salad-in-a-jar-src/http://www.bigredkitchen.com/recipes/mason-jar-meals/ : http://kristaandjess.wordpress.com/jar-lunch/ ; http://www.huffingtonpost.com/2012/07/25/meals-in-a-jar_n_1699545.html